Buitengesloten? Dit kunt u doen!

Wat u kunt doen wanneer u zichzelf per ongeluk heeft buitengesloten

Het kan iedereen zomaar overkomen: u trekt de voordeur achter u dicht en dan blijkt het dat u geen sleutel bij u heeft, of misschien is de sleutel afgebroken in het slot of bent u uw sleutel onderweg verloren, u heeft zich in ieder geval buiten gesloten. Dat is een hele vervelende situatie die natuurlijk niemand wil meemaken. Als u dit blog van een ei hoort er bij aan het lezen bent dan zou het goed kunnen dat u zichzelf toch per ongeluk heeft buitengesloten. Maar geen nood: wij geven u handige tips!

Haal de reservesleutel op

Heeft u uw reservesleutel afgegeven aan uw partner, ouders of buurman? Dan kunt u deze persoon vragen of u uw sleutel kunt komen ophalen. Het kan helaas wel gebeuren dat u hier erg lang op moet wachten of dat deze persoon niet bereikbaar is. In dat geval moet u overgaan tot een andere optie.

Bel een slotenmaker

Een manier om zeker te weten dat u snel uw woning weer kunt betreden is door een professionele slotenmaker in te schakelen. Zoek eens op internet naar een erkende slotenmaker bij u in de buurt. Gelukkig bieden veel slotenmaker tegenwoordig een 24-uurs service, waardoor u nooit lang hoeft te wachten tot u uw huis weer binnen kunt.

Probeer zelf de deur te openen: de flippermethode

Wilt u zelf proberen om de deur te openen? Dan is het ‘flipperen’ hiervoor de meest gebruikte methode. Hiervoor schuift u een stukje plastic, zoals een oud bankpasje, tussen de deur en de deurpost en beweegt u deze op en neer. U moet proberen om het slot in te drukken, door zachtjes tegen de deur te duwen zal deze vervolgens na verloop van tijd open gaan. Deze methode werkt echter niet wanneer u de deur in het slot heeft gedraaid.

Andere manieren om de deur te openen

Is het nu niet gelukt om de deur te openen met de flippermethode? Dan zijn er nog andere manieren die u kunt proberen om uw deur mee te openen. Bijvoorbeeld:

  • Gebruik een kleerhanger of een stuk ijzerdraad om via de brievenbus de deur open te maken
  • Open de deur met een lockpick setje
  • Betreed het huis via een andere manier, klim bijvoorbeeld door een raam