Uw dierbare herdenken? Wij vertellen u meer over opties

Herdenk uw overleden dierbare met een gedenksieraad

Het herdenken van overleden dierbare gebeurt tegenwoordig op steeds meer verschillende manieren. Stond er vroeger nog een grote urn op de schouw, nu is dat niet altijd meer het geval. Er zijn vele urnen en gedenkartikelen beschikbaar en steeds vaker lijkt men de keuze te maken voor een gedenksieraad in plaats van een urn. Hierin wordt een deel van de as van de overledene bewaard. Het is een mooie herinnering die u vlakbij u kunt dragen. In dit blog vertellen wij u meer over de diverse opties in gedenksieraden waar u voor kunt kiezen.

De ashanger

Een veel gekozen gedenksieraad is de ashanger. U kunt deze hanger geheel naar uw wens laten maken. Vaak wordt gekozen voor zilveren sieraden met een hartje, waarin de as van de dierbare wordt meegedragen. Dit prachtige sieraad kunt u perfect combineren met iedere alledaagse kleding. U heeft de keuze om zelf het sieraad te vullen met as of dit te laten doen door een glasblazer of edelsmid, naar gelang uw wensen.

De asring

Een ander veelgekozen sieraad is de asring. Met deze ring kunt u werkelijk alle kanten op. Indien u gehuwd was met uw partner, kunt u deze dragen op de plek waar eens uw trouwring zat. Het duidt de verbondenheid tussen u en uw partner aan en is daarmee een mooie symbolische manier om uw partner bij u te dragen.

De as armband

Een mooie manier om de as van uw dierbare met u mee te dragen, is middels een armband. U kunt de kleuren geheel zelf uitkiezen en de armband laten samenstellen door een edelsmid.

De asbedel

Een asbedel is een klein doch zeer liefdevol aandenken aan uw dierbare. De bedel is eenvoudig te bevestigen aan uw armband met andere bedels, of u bevestigt de bedel als enkele bedel aan uw armband. Er zijn vele kettingen te verkrijgen waaraan u de bedel eenvoudig kunt vastmaken. Laat u informeren door een juwelier over de mogelijkheden.

Liever een gedenkteken of urn?

Heeft u toch de wens om een gedenkteken of urn voor uw dierbare te laten maken? Dan zijn er diverse specialisten die deze geheel naar wens voor u kunnen samenstellen. Vaak heeft u de keuze uit diverse materiaalsoorten en toevoegingen. Zo kunt u uw urn of gedenkteken geheel laten personaliseren. Wilt u meer weten? informeer dan eens bij een specialist en laat uw persoonlijke urn of gedenkteken samenstellen. Wij wensen u veel succes bij uw zoektocht naar het ideale gedenkteken of herinneringssieraad voor uw dierbare.