Hoe kies ik een fijne camping?

Het gaat goed met de campings

Bent u ook zo dol op campings? Begin dan maar vast met boeken voor het komende jaar! Wat zeg ik; voor de komende jaren! Het gaat namelijk enorm goed met de campings. Dat roept een hoop vragen op. Is de kwaliteit van de gemiddelde camping verhoogd? Gaan mensen vaker op vakantie? Gaat de gemiddelde toerist meer in Nederland op vakantie? Ik zocht het voor u uit. Natuurlijk heb ik ook even research gedaan naar waar een ideale camping aan moet voldoen. Lees snel verder en vindt straks ook dé perfecte camping!

Nee moeten zeggen is niet leuk

Zoals gezegd, het gaat enorm goed met campings tegenwoordig. Zo goed zelfs dat veel campings nee moeten zeggen tegen vakantiegangers. Zelfs enthousiastelingen die al jaren naar dezelfde camping gaan, kan niet gegarandeerd worden dat zij het volgende jaar er weer terecht kunnen. Nou is deze populariteit natuurlijk goed nieuws voor de camping. Maar het zou wel zo fijn zijn, dat als u ergens niet terecht kunt, u in elk geval doorverwezen wordt naar collega campings in de regio. Over de regio gesproken. Het meest populaire gebied voor camping-vakantie is Oost Nederland. Drenthe, Overijssel en de Achterhoek. Lees snel verder om meer daarover te weten te komen!

Voordelig en verrassend leuk

Laten we Drenthe als voorbeeld nemen. Deze provincie is relatief betaalbaar tegenover het Westen. Veel Nederlandse en buitenlandse toeristen komen daarom graag hierheen. Bovendien zijn er tal van attracties in de regio. Voor zowel jong en oud. Wat dacht u bijvoorbeeld van het prachtige uitgestrekte gebied? Hier kunt heerlijk doorheen wandelen. Lekker picknickmandje mee en deze vakantiedag slaagt geheid! Voor de kleintjes is Dwingelderveld erg leuk. Hier is een echte schaapskudde te bewonderen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de bloeiende heide! Over leuke uitjes met kinderen gesproken. Wat dacht u van een bezoekje aan Wildlands in Emmen? Of het nationaal Veenpark? Wilt u liever wat steden en dorpjes bezoeken? Denk dan aan Staphorst, Ruinen of Giethoorn. Alsof u een reis in de tijd maakt! Wilt u gaan shoppen? Dan liggen Assen, Groningen en Zwolle ook nog lekker in de buurt.

Tips om de beste camping te vinden

Wilt u ook op vakantie naar de camping? Neem dan deze tips in acht:

  • Kijk of er een (verwarmd) zwembad bij zit
  • Controleer of overal op de camping wifi is
  • Zoek of er rustige plekken zijn als u daarvan houdt
  • Kijk of uw kind kan genieten van een animatieprogramma
  • Controleer of de camping onder een branchevereniging valt

Fijne vakantie!

Heeft u inmiddels ook zo’n zin in een campingvakantie in het veelzijdige en voordelige Drenthe? Ga dan eens kijken bij bijvoorbeeld Camping Klein Zwisterland! Alvast heel veel vakantieplezier gewenst!