Ruziënde buren vanwege kelders

Ruziënde buren vanwege kelders

Stel: u woont in de duurste wijk van London. U wilt graag uw woning uitbreiden, maar daar is eigenlijk geen ruimte voor. De gemakkelijkste oplossing is dan het bouwen van een kelder. Onder de grond is immers genoeg ruimte. Onderkeldering van een woning is dan ook een oplossing waar veel bewoners van het chique London West voor kiezen. Deze trend loopt echter uit de hand. Huizen stortten in en buren ruziën met elkaar over bouwplannen. Wilt u graag in Soest uw woning uitbreiden? Voorkom dan problemen met uw buren en schakel een goede architect in Soest in. Hadden de bewoners van Kensington Palace Gardens een architect in de arm genomen, dan hadden veel problemen voorkomen kunnen worden. Hoe heeft het hier dan toch zo uit de hand kunnen lopen?

De duurste wijk van London

Op het eerste gezicht is wijk in London niet opzichtig. U ziet hier geen hummers of Ferrari’s voor de deur staan. Het uiterlijk van deze stille straat verraadt niet dat de gemiddelde woning hier ongeveer 41 miljoen pond (dus bijna 57 miljoen euro) kost. Dat is bijna 165 keer de gemiddelde prijs voor een Engels huis. In 1997 werd hier de duurste woning ter wereld verkocht. Hier werd maar liefst 70 miljoen pond voor neergelegd. Omgerekend is dat zo’n 97 miljoen euro. Naast de miljardairs vindt u in deze wijk ook de Russische, Israëlisch en Nepalese ambassades.

Vreemde verbouwingen met fatale afloop

De afgelopen jaren voorzien de miljardairs uit Kensington Palace Gardens hun woningen als het even kan van een kelder. Tussen 2011 en 2012 werd hier maar liefst 200 keer een vergunning voor aangevraagd. In 2013 steeg dit zelfs naar 430 nieuwe kelders. Deze ruimte wordt dan niet gebruikt als wijnkelder of als huisvesting van het personeel. Nee, de kelders worden omgetoverd tot complete sportruimtes, bioscopen en zelfs ijskelders. Deze ingrijpende verbouwingen veroorzaken verschillende problemen, waaronder wateroverlast, grondwaterproblemen en verzakkingen. Op 27 november 2015 zorgde het bouwen van een kelder er zelfs voor dat de woning van voormalig eigenaar van Phones4U David Kassler instorten. Zijn huis had een waarde van maar liefst 3,5 miljoen pond.

Niet mogen uitbreiden

Niet iedereen heeft het geluk dat zij een kelder onder hun woning in de duurste wijk van London mogen bouwen. Zo zijn de regels in 2013 aangescherpt, waardoor nog maar 50% van de woning onderkelderd mag worden. Dat was eerder 85%. Ook zijn er vergunningen die helemaal worden afgewezen. Een huiseigenares nam wraak op haar buren toen zij geen bouwvergunning kreeg. Ze mocht het pand niet slopen en een nieuw huis bouwen op exact dezelfde locatie. Haar buren hielden de plannen tegen. Haar reactie? Zij voorzag haar huis met een waarde van 5 miljoen pond van rode en witte strepen. Dat moet het uitzicht van haar buren natuurlijk flink verpest hebben.

Zelf aan de slag?

Zou u graag zelf uw woning uitbreiden? Maar is hier rondom geen ruimte voor? Dan is het bouwen van een kelder inderdaad een goede oplossing. Er is een aantal andere zaken waar u op dient te letten om van uw kelder in Soest een volwaardige ruimte te maken:

  • Iedere ruimte in uw woning moet voldoende geventileerd worden om een goed leefklimaat te creëren. Dus ook in uw kelder moet een goede ventilatie aanwezig zijn.
  • De juiste isolatie is ook zeer belangrijk. Zo voorkomt u geluidsoverlast van bovenliggende ruimtes en zorgt u ervoor dat het in de kelder aangenaam blijft.
  • Een kelder die onder het maaiveld ligt, kan last hebben van vocht. Het is dan ook belangrijk de ondergrondse ruimtes vochtvrij te maken.
  • Om geluidsoverlast te voorkomen, kunt u verschillende vloeren plaatsen. Uw architect adviseert u hier graag over.

Zorgt u ervoor dat u hiervoor wel een goede architect in Soest kiest. Zij weten precies wat er bij de verbouwing komt kijken en waar ze op moeten letten. Zo voorkomt u problemen, zoals in London.