Visgraat vloeren, de trend van 2020

Visgraat vloeren blijven populair

Modern, klassiek, landelijk, de visgraat vloer past eigenlijk wel in elke interieurstijl. Geen wonder dus dat de visgraat vloer een ware trend is geworden in 2020. Hij is weer helemaal terug van weggeweest. In dit blog vertellen we wat meer over deze tijdloze vloerstijl.

Populariteit van visgraat patroon

De term ‘visgraat’ verwijst naar het patroon waarin de vloer gelegd wordt. Het zijn korte planken die schuin en haaks op elkaar gelegd worden. Dit patroon doet wat denken aan een visgraat. Vandaar ook de naam visgraatvloer. Er is ook een variant genaamd de Hongaarse punt. Hierbij zijn de planken schuin afgezaagd. Visgraat vloeren worden al ontzettend lang gebruikt. Vroeger waren ze vooral te vinden in luxe villa’s, kastelen en herenhuizen, maar tegenwoordig kunnen ze in elke woning gelegd worden. Wel hebben ze nog altijd een luxe uitstraling.

Verschillende stijlen

Met een visgraat vloer kunt u heel veel verschillende kanten op. Zo kan de vloer verschillen in:

  • Kleur: kiest u voor een donkere of een lichte houtsoort? Uw keuze geeft de kamer een compleet andere uitstraling.
  • Grootte: er kan gevarieerd worden in de plankjes van de vloeren.
  • Afwerking: er zijn heel veel verschillende vormen van houtsoorten en afwerking. Denk hierbij aan geschaafd, geborsteld of gerookt hout. Op het gebied van afwerking kunt u onder andere kiezen uit olie, lak of hardwax.
  • Glans of mat: een glanzende vloer geeft de ruimte een luxe, chique uitstraling, terwijl mat hout de ruimte er juist stoer uit laat zien.
  • Groef: u kunt ervoor kiezen om de planken te laten veilen. Dit zorgt dat de vloer er wat meer gedetailleerd uitziet. Natuurlijk kunt u de vloer ook glad laten leggen, wat het onderhoud iets makkelijker maakt.

Zelf leggen of kiezen voor legservice?

U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om een vloer zelf te leggen. Als u echter niet zo handig bent, en geen ervaring heeft met het leggen van vloeren, raden we zeker aan om een legservice in te schakelen. Het leggen van een visgraat parketvloer is namelijk echt wel een vak apart. Wanneer u voor de legservice kiest, bent u er bovendien van verzekerd dat het leggen van de vloer ook echt goed gebeurt, en dat de klus sneller geklaard is. Dat zorgt voor zekerheid.

Kiest u ook voor visgraat parket als uw nieuwe vloer? Neem contact op en vertel waarom u die keuze gemaakt heeft!