Met deze zonwering houd jij je woning koel!

Aangename binnentemperatuur

Het is wel te merken dat het weer zomer is in Nederland, want de temperaturen stijgen weer flink! Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om lekker af te koelen in het zwembad. Het beste wat je dan kunt doen is ervoor zorgen dat er binnen een aangename temperatuur is. Goede zonwering is onmisbaar, vooral wanneer je thuis moet werken. Rolluiken of gordijnen zorgen ervoor dat het aangenaam blijft in je woning. In dit blog vertellen we wat de meest effectieve zonwering is om het binnen lekker koel te houden!

Buitenzonwering is zeer effectief

Wanneer je zonwering wilt gebruiken om ervoor te zorgen dat het binnen aangenaam koel blijft in de zomer, is buitenzonwering het meest effectief. Vooral rolluiken zijn zeer geschikt. Hiermee wordt zonlicht, en ook warmte, volledig tegengehouden. Aangezien de rolluiken aan de buitenkant van je woning bevestigd zijn, stoppen ze de warmte al voordat het je woning ingekomen is. Je kunt ook een zonnescherm aan de buitenkant van je woning plaatsen. Dat is echter wat minder effectief, omdat het niet al het zonlicht, en dus de warmte, tegenhoudt. Het zorgt alleen voor schaduw. Het helpt dus wel, maar is zeker niet zo effectief als rolluiken.

Binnenzonwering: efficiënt en stijlvol

Ook met binnenzonwering kun je zorgen dat het binnen koeler blijft dan buiten. Binnenzonwering is een populaire keuze, omdat het niet alleen zorgt voor verduistering en meer privacy, maar het is ook een stijlvolle toevoeging aan het interieur. Wanneer je binnenzonwering plaatst om je huis koel te houden, werkt verduisterende zonwering het best. Helaas is binnenzonwering niet zo effectief als buitenzonwering. Dat komt omdat deze het het licht pas tegenhoudt als het reeds binnen is. Buitenzonwering houdt het licht buiten al tegen. Daarentegen is binnenzonwering in de winter juist wel veel effectiever als isolatie.