Het geheim van heerlijke vegan pannenkoeken

Het heerlijke recept voor vegan pancakes

Veel mensen denken dat vegan pancakes veel minder lekker zijn dan ‘gewone’ pannenkoeken. Wij ontdekte echter dat niets minder waar is. We waren, voordat de restaurants dicht moesten, namelijk in een restaurant waar we superlekkere vegan pannenkoeken aten! Toen we het unieke ingrediënt ontdekten wat deze vegan American pancakes zo lekker maakten, stonden we wel even te kijken…

Dit is het unieke ingrediënt

In het beslag van de vegan pancakes voegde ze in dit restaurant namelijk handgeplukte Saffraan toe! Saffraan is een kruid dat afkomstig is van de saffraankrokus, en het komt vooral uit Iran. Wat dit kruid zo bijzonder maakt? Dat is niet alleen de heerlijke smaak, maar ook de prijs. Een kilo Saffraan is namelijk ongeveer €10.000,- waard. We hebben het nagevraagd, in het beslag van de pannenkoek die we aten zat ongeveer 1 gram Saffraan. Gelukkig was de prijs voor de pannenkoek die we gegeten hebben zeker niet torenhoog. Andere ingrediënten die in het beslag te vinden waren, waren biologisch tarwebloem meel en amandelmelk.

Afwisselen met vegan pancakes

Op de menukaart stonden heerlijke unieke American pancakes. Zo kon je kiezen voor The Blueberry Yum Yum, een vegan pannenkoek met blauwe bessen in het beslag of op de pancakes, met zalige Canadese Maple Syrup. Is hartig meer iets voor jou? Dan raden we The Veganicious aan, een pannenkoek met gegrilde paprika, avocado, hummus, chili mix, oregano en olijfolie. Waar je ook voor kiest, bij dit restaurant kun je eigenlijk niet missen.

Bestellen en thuis opeten

De sfeer was ook echt heel gezellig. Helaas zit lekker genieten in een restaurant er nu even niet in. Gelukkig maken ze het nu mogelijk om de pannenkoeken af te halen, zodat je er lekker thuis van genieten. Ben jij in Amsterdam en heb je honger? Dan hebben wij de lekkerste vegan pancakes dus voor je gevonden!

Waar heb jij de lekkerste vegan pannenkoeken ooit gehad? Neem contact op en laat het ons weten! We zijn ontzettend nieuwsgierig naar jouw ervaringen.